fredag 31 januari 2014

Moderatansvarstankar

Moderaten Åsa-Äng Eriksson har i ett antal insändare den senaste tiden kritiserat majoriteten i Bollnäs kommun för att inte ta sitt ekonomiska ansvar eftersom kommunen har stora underskott. Det är Socialnämnden och Barn och Utbildningsnämnden som har de stora underskotten. Om Moderaterna styrt kommunen då hade ekonomin minsann varit i balans. Kritiken är befogad, men....hur är det med det egna ansvaret Åsa?

Igår hade socialnämnden sammanträde och i sedvanlig ordning yrkar moderater, bollnäspartister och krisdemokrater nej till besparingar utan att ha egna förslag på andra besparingar. I stället begär man mer pengar från kommunfullmäktige. Pengar som man rimligtvis vet inte finns. Är det så som Åsa menar att man tar ansvar om man är moderat, bollnäspartist eller kristdemokrat? Att ställa sig bredvid svåra beslut utan att ha egna förslag? Att inte ta ansvar för det uppdrag man fått av kommunfullmäktige?

Åsa Äng-Erikssons kritik klingar falskt när hennes parti och alliansvänner i socialnämnden inte vågar stå för det som krävs för att få en ekonomi i balans.

1 kommentar:

  1. Hej Jan!

    Jag håller med dig fullständigt!

    Alla måste ta sina strån till stacken och bidraga för det är vad som krävs för att driva en kommun. Även oppositionen!

    Jag är nöjd med ert arbete inom majoriteten! <3

    Tack!!!!

    Vänliga hälsningar
    Andreas

    SvaraRadera