onsdag 19 februari 2014

Lögner, sanningar och politik

Vid dagens sammanträde med Barn och Utbildningsnämnden hävdade bollnäspartisten Jonny Röstberg att marknadsföringen av gymnasiesärskolan är "Noll och ingenting". Jag skickade därför ett mail till rektorn på Höghammar där jag frågade vilka marknadsföringsinsatser som bedrivs. Rektorn svarade så här:

Vi har marknadsfört oss i år lika som i fjol.
Med andra ord, i tidningen föräldrakraft, via Idrottsgymnasiets Kennet Karlsson då han är på olika tävlingar i landet. Kostnaderna har delats med IG.
Broschyrer, hemsidan, utskick till landets SYV. Estetiska programmet gör marknadsföringsresor i samband med att de uppträder runt om i landet.
Kostnaderna har tagits direkt ur programmens drift.

Det bedrivs alltså en hel del marknadsföring av Höghammarskolan. Om det är rätt eller fel typ av marknadsföring låter jag vara osagt. Det jag reagerar på är att politiker tvärsäkert gör sanningar av det som de facto inte är sant. Jonny Röstberg (BP) borde istället tagit reda på fakta och kritiserat de marknadsföringsinsatser som faktiskt görs om nu Jonny anser att det är fel insatser. Att sprida osanningar är oansvarigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar