måndag 23 maj 2016

Om media inte är intresserad spelar det liksom ingen roll

Idag invigde vi tillsammans med Gävle kommun en cykelbarometer vid Gävle sjukhus. Det finns en likadan vid Bollnäs sjukhus. Cykelbarometern, som räknar cyklister och fotgängare är en del i en satsning på cykel och cykling som en del i arbetet för ett fossilfritt samhälle men det finns även exempelvis folkhälsomässiga effekter med att cykla. Det var jag från Region Gävleborg och Ann-Helen Persson, kommunalråd i Gävle som var tänkt att inviga och vara de två första som cyklar förbi barometern. Gävle har kommunfullmäktige idag så Ann-Helen han inte vara kvar till kl 13.00 då själva invigningen var eftersom hon måste vara tillbaka till kommunfullmäktige.

I fjol i Bollnäs fick vi en del uppmärksamhet i media vid invigningen. Vi kunde berätta att vi satt upp cykelpumpar vid sjukhuset och även om projektet Vintercyklisten.

Idag kom bara radion trots att vi skickat ut en pressinbjudan. När det gick upp för reportern att Ann-Helen Persson inte var kvar sade han, "Då åker jag, det var Ann-Helen jag ville ställa frågor till" sen drog han som en avlöning och vi stod med förvånade miner. Det var alltså inte cykelbarometern som var viktig utan Ann-Helen Persson och någon helt annan fråga...

Sånt är livet. Är inte media inte intresserad spelar det ingen roll att man har positiva saker att berätta.

1 kommentar:

  1. Hej Janne!

    Jättetråkigt att höra att media inte är intresserade, men positivt att det nu finns en cykelbarometer även vid sjukhuset i Gävle, tack för det!

    Vänliga hälsningar
    Andreas

    SvaraRadera