måndag 25 november 2013

Om att hänga med i svängarna

Ibland är det svårt att hänga med i svängarna. Kommunfullmäktige klubbade budgeten ikväll. Debatten höll på mellan fem och sex timmar och inläggen var av skiftande kvalitet. Bollnäspartiets. Olov Nilsson Sträng inledde med att mycket tydligt hävda att vi inte har råd att investera i skollokaler eftersom kommunen hade ansträngd ekonomi. En satsning på kommunala skollokaler ger enligt Olov ingen tillväxt. Senare i debatten var han positiv till en central 7-9 skola på gärdet. Innebär det att han menar  att vi ska flytta in i gamla gärdesskolan utan att renovera den eller menar han att vi ska renovera gärdesskolan trots att det är billigare att riva och bygga nytt? Eller vad menar han egentligen? Det är däremot inga problem att investera kommunala pengar i nya lokaler till Lust & Lära....Jag hänger inte med. Jag förstår inte heller att vi enligt BP ska ha råd att investera i ett uppvärmt Karlslundsbad och en boardwalk (trätrottoar) i Scandicviken om vi inte har råd att investera lokaler åt skolan? Jag hänger inte med i svängarna.

Moderaternas Åsa Äng-Eriksson svartmålade allt som pågår i Bollnäs för närvarande, nominerad till årets småföretagarkommun är tydligen dåligt, att Bollnäs är den enda kommunen i Hälsingland som har ökad handel är uselt. Att vi får utmärkelser som årets jazzkommun och årets kulturskola osv, allt är negativt enligt Åsa Äng-Eriksson. Sen avslutar hon sitt inlägg med att kritisera oss socialdemokrater för att vi inte reservationslöst stöttar de som vill satsa i Bollnäs, Lust & Lära. Åsa arbetar som rektor och borde vara väl insatt i de utmaningar den kommunala grundskolan står inför om L&L tar 54 elever till från den kommunala grundskolan. Ideologin är tydligen viktigare än verkligheten. Jag hänger inte med.

Moderaternas Ingvar Persson och centerns Tomas Backan menade att det behövs en ny majoritet. Undrar hur en sån majoritet ska kunna enas om en budget. Centern vill ge bla BUN ordentligt med pengar för att slippa säga upp lärare och moderaterna vill minska anslaget till samma nämnd, jag hänger inte riktigt med. På det stora hela var det ändå en bra debatt och debattonen var bättre än på länge. Det känns skönt?

1 kommentar:

  1. Hej Jan!
    Jag håller med dig fullständigt, mycket märkligt är det!
    Tack!!!!
    Vänliga hälsningar
    Andreas

    SvaraRadera