fredag 20 mars 2020

Om fabuleringar, spekulationer och hittepåpolitik.

Moderaternas Patrik Stenvard gick för en tid sen ut med att Region Gävleborg har sumpat bort 20 miljoner om året i reklamintäkter på stadsbussarna i Gävle genom att i det nya avtalet för stadstrafiken i Gävle inte tillåta reklam på bussarna. Patrik Stenvard uppträder alltid självsäkert, vilket kan uppfattas som förtroendeingivande. Konsekvensen av Stenvards självsäkra påstående var att en sanning etablerades trots att ingen kunde bekräfta hans påstående. Det blev en debatt runt frågan på regionfullmäktige. Det skrevs insändare och debattartiklar. Media hängde på och gjorde på olika sätt nyheter av detta.

Vid Hållbarhetsnämndens sammanträde den 19 mars presenterades uppgifter från X-trafik som visar att sanningen om reklamintäkterna ligger i spannet 400 000 till 1,1 miljoner! Det vill säga långt ifrån de 20 miljoner den självsäkre Stenvard hävdat och presenterat som fakta! 

Jag hävdade redan i debatten på regionfullmäktige att Stenvard sysslade med fabuleringar och spekulationer som totalt saknar grund i fakta. Stenvard avfärdade naturligtvis med sedvanlig självsäkerhet mina påståenden.

Nu har det visat sig att Patrik Stenvard sysslat just med att fabulera fram en siffra. En siffra han lurat i sina kamrater i de övriga oppositionspartierna, en siffra han lurat i en del kommunföreträdare. En siffra han lurat i länets befolkning.

Vilken blir nästa fråga Patrik Stenvard fantiserar fram ”fakta”i syfte att vinna kortsiktiga politiska poänger? 


Kan man lita på Patrik Stenvard?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar